Wat is Neusspel?

Neusspel is ontwikkelt vanuit detectie en speuren. Er zijn diverse hondenscholen in Nederland met gediplomeerde instructeurs Neusspel, die cursussen Neusspel geven voor particuliere hondeneigenaren op hun scholen. Ook gedragstherapeuten passen het toe in consulten.

Snuffelen is een belangrijke prioriteit voor honden. Zij leven in een geurwereld en ze de ruimte geven om te laten snuffelen verteld ze alles over die wereld. Honden hebben zo een sterk, intensief en uniek zintuig dat ze tot prachtige dingen in staat zijn met de neus. Hoe meer een hond snuffelt, hoe meer voldaan en gelukkiger ze zijn.

 

Tijdens de cursus Neusspel op een hondenschool, leert een hondeneigenaar exact hoe de neus van de hond werkt, hoe belangrijk snuffelen voor ze is, het echt een levensbehoefte is van honden en hoe de technieken van de Neusspellen worden aangeleerd. Bij Neusspel wordt gebruik gemaakt van persoonsgeur van de eigenaar van de hond. Dat maakt de Neusspellen nog unieker en leuker. Dat mens en hond echt samenwerken en nog meer verbinden met elkaar, door te werken met eigen persoonsgeur!

 

Neusspel is een uniek concept, omdat het zo opgebouwd is, dat het voor elke hondeneigenaar en voor elke hond te volgen is. Voor puppy's, voor oudere honden, voor angstige honden, voor actieve honden die meer mentale uitdaging nodig hebben en revaliderende honden. Het is zo aan te passen, dat zowel voor de uiteenlopende type honden, als ook voor het diverse type mens het haalbaar is om een onwijs leuke cursus te volgen. Denk ook aan mensen die fysiek minder in staat zijn om intensieve activiteiten te ondernemen met hun hond. Maar denk ook aan kinderen. Kinderen die Neusspellen met hun hond leren, beleven samen zoveel nieuws en genieten er volop van.

 

Neusspel bestaat uit drie onderdelen die opgesplitst zijn in Speuren, Zoeken en Huiskamerzoeken.  Iedereen vindt speuren en zoeken leuk, maar veel speurcursussen zijn duur om te volgen voor een hondeneigenaar en een eigenaar zet het speuren niet snel of te weinig in buiten de lessen om. Want ze hebben daarvoor een spoorloper nodig en er gaat veel tijd in zitten. De onderdelen van Neusspel zijn zo opgezet dat een eigenaar thuis en in de wandeling met zijn of haar hond het heel praktisch en kortstondig kan toepassen. Zo kun je ontzettend leuk met je hond bezig zijn in korte spellen, die enorm veel plezier opleveren en een hond veel mentale uitdaging geeft!

 

Neusspel Nederland is de opleider voor Neusspel instructeurs!

 

Ben jij kynologisch instructeur en wil jij niet alleen ontzettende vernieuwende, leuke en leerzame cursussen en lessen aanbieden aan jouw klanten? Maar ook nog eens een enorme boost geven aan je lesaanbod en cursusaanbod? Meer aanmeldingen en nieuwe klanten krijgen voor jouw Neusspel cursussen en workshops? Dan is Neusspel hetgeen wat je zoekt voor jouw hondenschool of voor jouw consulten en huisbezoeken.

 

Mochten er vragen zijn dan lees of horen we ze heel graag! :-)

Lize Marina Houben

info@neusspel.nl

06-28 126 104