Over Diana

Neusspel is in 2012 ontwikkeld door Diana Arkeveld van Praktijkspeuren in Twente. Sinds 2009 is Diana actief als instructeur in de hondenwereld, eerst naast haar baan als verpleegkundige en later fulltime als instructeur praktijkspeuren en instructeur opvoeding & gedrag. Diana is de drijvende kracht achter Neusspel Nederland en Praktijkspeuren in Twente. Neusspel wordt op diverse plaatsen in Nederland door verschillende gecertificeerde instructeurs aangeboden.

Diana ontwikkelde Neusspel omdat zij merkte dat haar speurcursisten het lastig vonden om thuis te oefenen. Om praktijkspeuren te oefenen is tijd, materiaal en hulp van andere nodig, dit weerhoudt veel mensen ervan om zelf te oefenen. Diana vindt het belangrijk dat alle honden regelmatig mentaal worden uitgedaagd, of de hondenbaas nu een grote of kleine portemonnee heeft.

Met deze redenen heeft zij Neusspel ontwikkeld, een concept waarbij honden mentaal uitgedaagd worden en de baas handvatten krijgt voor een heel hondenleven lang speur- en zoekplezier. Diana geeft geregeld workshops bij diverse andere hondenscholen, fokkers of (ras)verenigingen. Ook is het mogelijk een individueel les Neusspel te volgen.