Over Neusspel

Neusspel betekent niets anders dan in spelvorm op een actieve manier bezig zijn met de mogelijkheden van de neus van uw hond. U leert diverse Neusspellen (speuren, zoeken en huiskamerzoeken) die u, na het volgen van een workshop of prive-les, eenvoudig thuis zelf kunt uitvoeren.

Waarom Neusspel?

Bij het gebruiken van de neus wordt vaak aan praktijk- of sportspeuren gedacht. Beide erg leuk om te doen maar mijn ervaring als instructeur praktijkspeuren leert dat thuis oefenen er vaak bij inschiet. Een spoorloper is nodig en het zelf oefenen is niet binnen 10 minuten klaar. Dit weerhoudt veel mensen om thuis bezig te gaan met de neus van hun hond. Erg jammer want honden vinden dit ontzettend leuk en het is erg goed om hen mentaal uit te dagen. Met deze reden heb ik de workshop neusspel ontwikkeld. U leert tijdens een workshop of prive-les diverse neusspellen, namelijk speuren, zoeken en huiskamerzoeken, die u direct thuis kunt uitvoeren. U heeft geen hulp nodig van anderen bij het uitvoeren en u hoeft geen dure materialen aan te schaffen.

Uitdaging voor uw hond

De neusspellen maken uw hond mentaal moe. Hij moet als het ware een hele moeilijke puzzel oplossen, dat vindt hij leuk om te doen en geeft hem voldoening. Net zoals ons werk of sport voldoening kan geven. Neusspellen zijn dus ideaal om uw hond uitdaging te geven én makkelijk te integreren in onze dagelijkse omgang met de hond.U bepaald zelf wanneer en hoe vaak u de neusspellen uitvoert, dit kan dagelijks maar ook eens per week of maand. De neuspellen voor binnenhuis zijn de uitkomst op regenachtige dagen!