Neusspel®

Neusspel is een uniek concept waarbij u samen met uw hond speur- en zoekspelletjes leert zonder dat uw hond direct naar snoepjes zoekt. Niet omdat wij tegen snoepjes zijn, maar juist omdat het zo leuk is om u te laten ervaren dat er meer mogelijkheden zijn! Neusspel is hierdoor ook uitermate geschikt voor honden "met een maatje meer" of honden met een (tijdelijk) fysieke beperkingen.

Gemakkelijk zelf doen!

Neusspel maakt uw hond mentaal moe. Hij moet als het ware een hele moeilijke puzzel oplossen, dat vindt hij leuk om te doen en het geeft hem voldoening. Net zoals ons werk of sport voldoening kan geven. Neusspel is dus ideaal om uw hond uitdaging te geven én makkelijk te integreren in onze dagelijks leven met de hond. De oefeningen zijn kort maar geeft uw hond ontzettend veel denkwerk waardoor hij moe en voldaan wordt. U heeft geen hulp nodig van anderen bij het uitvoeren ervan en u hoeft geen dure materialen aan te schaffen. U bepaald zelf wanneer en hoe vaak u Neusspel uitvoert, dit kan dagelijks maar ook eens per week of maand. De Neuspellen voor binnenhuis zijn de uitkomst op regenachtige dagen!

Uniek in Nederland

Neusspel is in 2012 ontwikkeld door Diana Arkeveld van Praktijkspeuren in Twente en kunt u herkennen aan het logo links boven in beeld. Neusspel is een beschermde merknaam en geregistreerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Neusspel kan gevolgd worden als workshop of als individuele les. Lees ervaringen van andere deelnemers hier.

U leert in spelvorm:

Neusspel Speuren

Op een ongedwongen manier leert u om zelf een geurspoor voor uw hond uit te zetten en u leert samen met uw hond dit geurspoor van uw persoonlijke geur te volgen.

Neusspel Zoeken

Uw hond zoekt match to sample naar een door u aangeboden geur in een vaste opstelling. We starten met het zoeken naar uw persoonlijke geur waarna dit uitgebreid kan worden naar andere geuren.

Neusspel Huiskamerzoeken

De ideale oefening bij slecht weer. Uw hond leert om een bepaalde geur te zoeken in een afgesloten ruimte bijvoorbeeld uw woonkamer. Deze oefening is uitermate geschikt voor de geblesseerde hond. Door de verschillende niveaus van deze oefening blijft deze oefening leuk ook voor de gevorderde honden.