Workshops

De workshop Neusspel is een echte doe-workshop, je gaat samen met je hond aan de slag. En dit betekent niet dat je toekijkt hoe de instructeur voor jouw hond het spoor uitloopt en je vervolgens verder toekijkt hoe je hond gaat speuren. Nee, je doet actief mee! Dit betekent dat je zelf het spoor uitloopt of het voorwerp verstopt. Jouw hond zoekt jouw geur en je observeert je hond actief tijdens het speuren of zoeken. Doordat je zelf actief bezig bent tijdens de oefeningen ontstaat er interactie tussen jouw en je hond. Dit draagt op een positieve manier bij aan jullie onderlinge band. Tevens zorgt het zelf uitvoeren van de oefeningen er ook voor dat je deze beter onthoudt en zo thuis direct aan de slag kunt gaan. Uiteraard krijg je van ons de juiste begeleiding en handvatten aangereikt.

Uniek in Nederland

De workshop Neusspel is de enige workshop in Nederland die zich onderscheidt van andere workshops waarbij denkspelletjes voor honden wordt aangeboden.
Tijdens de workshop Neusspel wordt bij alle speur-en zoekspelletjes zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de geur van de baas, in plaats van direct het gebruiken van snoepjes. Dit is niet omdat wij tegen het gebruiken van snoepjes zijn, maar juist omdat het zo leuk is om je te laten ervaren dat er meer mogelijkheden zijn! Hierdoor is Neusspel zeer geschikt voor honden "met een maatje meer" die niet kunnen trainen met snoepjes of voor honden met een (tijdelijke) fysieke beperking. Je bepaald zelf op welke manier je jouw hond beloond, dit kan zijn met het gevonden voorwerp, je stem, een snoepje of natuurlijk jouw eigen invulling.

Gevorderde workshop

Wanneer je de workshop Neusspel gevolgd hebt is er een mogelijkheid om deel te nemen aan de workshop Neusspel voor gevorderden. Tijdens deze workshop worden de oefeningen die je geleerd heeft geëvalueerd en verder uitgebreid. De oefeningen worden stap voor stap moeilijker gemaakt en ook zal je kennis maken met nieuwe onderdelen. Aan het einde van de workshop ga je weer naar huis met een heleboel nieuwe Neusspellen!

Individuele lessen

Het is ook mogelijk individuele lessen Neusspel te volgen. Deze zijn voor alle honden en tevens zeer geschikt voor honden met een (tijdelijke) fysieke beperking. De instructeur komt bij je thuis en zal beginnen met een klein stukje theorie. Hierna zullen jullie kennis maken met diverse Neusspellen. Direct in je eigen omgeving, binnen- en buitenshuis. De instructeur zal je coachen en laat je alle speur- en zoek mogelijkheden van jouw eigen woonomgeving zien.

Neusspel op locatie

Neusspel Nederland komt ook op locatie voor workshops Neusspel, zowel bij hondenscholen, kynologenclub als rasverenigingen. De workshop kan worden aangepast naar je eigen wensen en mogelijkheden. Er wordt gewerkt in kleine groepjes van 4 - 6 honden, zodat elke deelnemer voldoende persoonlijke begeleiding krijgt. De workshop duurt ongeveer 3 uur.