Voor elke hond!

Neusspel is geschikt voor elke hond. Alle honden vinden namelijk bezig zijn met hun neus geweldig. Dus of je hond nu pup of bejaard, groot of klein, ras of rasloos is, ze zijn allemaal welkom! Tijdens de workshop Neusspel komen verschillende speur- en zoekspelletjes aan bod. Misschien zal je merken dat je hond het Neusspel speuren helemaal te gek vindt en een andere hond bij het Neusspel Zoeken helemaal uit zijn dak gaat. Elke hond is anders en heeft daarbij zijn eigen begeleiding nodig. Dit is ook de reden dat we in kleine groepjes werken. Elke groep bevat maximaal 6 honden. Elke hond en baas krijgen hierdoor persoonlijke begeleiding op maat, zodat elke hond op zijn eigen niveau kan werken.

Honden met een maatje meer

Door uiteenlopende redenen kan het zijn dat je hond een klein maatje meer heeft. Juist voor deze honden is het belangrijk om bezig te zijn. Zoals je zelf begrijpt is een cursus waarbij de hond snoepjes aangeboden krijgt niet erg handig. Daarnaast is voor veel hondensporten een basisconditie nodig, welke meestal nog niet aanwezig is. Het afvallen dient geleidelijk te gaan, net als het opbouwen van conditie. Juist in deze periode kan je uitermate goed gebruik maken van de Neusspel-oefeningen om je hond uit te dagen. De oefeningen worden op niveau van de hond aangeboden en langzaam opgebouwd.

Honden met een (tijdelijke) fysieke beperking

Wanneer je hond een blessure heeft opgelopen, of een lichamelijke beperking heeft is dit erg vervelend. Het eerste wat de dierenarts voorschrijft is rust. Daar zit je dan met je hond, van gekheid weet hij niet waar hij het zoeken moet. Voor deze honden is Neusspel een uitkomst. Je kunt thuis met je hond aan de slag zonder dat hij daarbij lichamelijke inspanning hoeft te leveren. Je kunt het beste kiezen voor individuele lessen Neusspel bij je thuis. Deze lessen worden speciaal op de mogelijkheden van jouw hond afgestemd.